Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Skönhetsoperation ska vara säkert

Att göra skönhetsoperation är idag ett vedertaget och ganska naturligt steg för många människor. Beslutet att göra skönhetsoperation kan föranledas av vissa medfödda fysiska bekymmer, men det kan också bero på estetiska behov som patienten har.

Med dagens teknik och specialister är de flesta förändringar möjliga via skönhetsoperationer, nästan oavsett vilken typ av förändring det gäller. Vissa väljer att operera bort rynkor, andra gör förändringar i underlivet. Skönhetsoperationer är än så länge vanligare bland kvinnor, men även bland män är det relativt vanligt.

I den vinstdrivande branschen som skönhetsoperation faktiskt är kan det vara svårt att garantera att kvalitén upprätthålls och att säkerheten är av högsta klass hela tiden. Plastikkliniker som tummar på patienttryggheten till förmån för bättre ekonomiska resultat tenderar att försvinna från marknaden ganska snabbt.

Personlig skönhetsoperation med hög kvalité

Avvägningen mellan vinst och säkerhet är för många plastikkliniker ett dilemma. Antalet patienter per år påverkar förstås den ekonomiska vinsten och att tappa kvalité och noggrannhet är en relativt vanlig tendens inom det plastikkirurgiska yrkesfältet.

Personligt bemötande är också otroligt viktigt vad gäller skönhetsoperationer. Patienter som känner sig bemötta på ett personligt plan och som får ett bra förstaintryck av den aktuella kliniken brukar ofta kunna ta bra ett beslut och känna lugn inför operationen.

En klinik som har lyckats hitta balans mellan kvalité, trygghet och ekonomisk vinst är Nackakliniken i Stockholm som i över 10 år byggt upp sitt varumärke på ledord som noggrannhet, utveckling och skräddarsydda behandlingar. En nyckel till Nackaklinikens framgång har varit det personliga bemötandet och noggrannheten vad gäller att informera sina patienter väl. Alla kirurger och specialister på Nackakliniken har över 10 års erfarenhet inom skönhetsoperation. Vidare är kliniken ansluten till SFEP, svensk förening för estetisk verksamhet, vilket ger trovärdighet till alla verksamheter inom det plastikkirurgiska fältet.

 

9 Mar 2017