Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Ta hand om huden i solen

Under sommaren hemma, eller på solsemestern utomlands, så är det viktigt att tänka på sin hud och att använda sig av solskydd. Det finns idag många olika solcremér, sprayer och annat att välja mellan. För att jämföra olika alternativ kan du kika på skonhetsguiden. Solkräm är något både vuxna och barn ska ha på sig, dels ute i solen, men även då man sitter på uteserveringen, då man cyklar eller promenerar. 

Använd rätt solskydd

Det bästa alternativet är solkräm som skyddar både mot UVA och UVB. Sedan är det ju så att det alltid är bra att sola med måtta. Att inte tillbringa allt för många timmar och pressa samt undvika att vara mitt i solen då den står som högst. Du behöver även smörja dig flera gånger per dag, särskilt då du badat eller om du svettar mycket. Tänk på att ansiktet är extra känsligt, så därför bör du ha högre solskyddsfaktor i ansiktet, gärna minst SPF 30. 

Smörj rätt

En vanlig orsak att man bränner sig är att man tar alldeles för lite solkräm. Lagom mängd är det du får plats med i en kupad hand. Det är bra att även smörja in krämen i små cirklar på kroppen. Missa inte att smörja utsatta områden så som nästippen, axlarna, knäna, tårna samt även öron, fotsulorna och flinten.

Har du spray, så måste den smörjas in med, inte bara appliceras. Smörj dig första gången 20 minuter innan du går ut i solen. Smörj dig sedan minst en gång varannan timme, oftare om du badar.

23 Oct 2020