Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Vara vacker inuti

Många lägger för stort fokus utåt; de skapar en illusion för sig själv och andra om välmående och harmoni genom att hålla sig i form, hålla sig fräsch, hålla sig välfriserad... En människa som ser fräsch och frisk ut kan lika gärna vara ett vrak inuti, redo att hoppa framför ett tåg - och vad är då all yta värd?

Allting börjar inifrån

Jag säger absolut inte att människor som bryr sig om yta mår dåligt, tvärtom är det i många fall så att de som mår bra inombords har lite extra ork att vårda även sitt yttre, men kärnan här är den esoteriska hälsan. Det är hur själen mår som är det viktiga när allt kommer omkring för om man mår dåligt så finns det så lite värde i allt annat.

Samtalsterapi borde bli obligatorisk

Jag tycker att alla borde gå i samtalsterapi. Det borde vara en del av gymnasieskolan och kanske sedan en del av värnplikten (för alla). Man tjänar oerhört mycket på att vända sig inåt emellanåt, inte bara för sig själv utan också för alla de relationer man haft, har eller kommer att få. I samtalsterapi får man lära känna sig själv; man får verktyg för att lösa konflikte och bryta destruktiva beteenden. Och man får tid och ro att tänka bara på sig själv vilket i sig räcker för att det ska vara värt det.

Jag har själv gått i psykoterapi i Malmö och upplevde att det gjorde mig till en starkare och helare människa. Det kan vara den bäst investeringen i mig själv som jag någonsin gjort.

15 Apr 2022