Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Enkla skönhetstips för att förbättra ditt ansikte, hud och hår

Oavsett om du är en skönhetsnybörjare eller om du har hållit på med allt som rör smink och hår i flera år, finns det alltid något nytt du kan lära dig. Med det i åtanke har vi samlat ihop några av våra favorittips och tricks.

Använd vaselin för en kladdfri manikyr

För att hålla din manikyr hemma på naglarna (och inte huden som omger naglarna), applicera lite vaselin runt gränsen där naglarna slutar och huden börjar. Vänta tills din manikyr har torkat och tvätta sedan händerna - allt lack som hamnar ovanpå vaselin kommer att tvättas av direkt.

Applicera torrschampo före sänggåendet

Torrschampo är en livräddare i sista minuten när du måste vara någonstans, men du inte har tid att tvätta håret. Men du kan faktiskt få ut mer av din flaska torrschampo om du applicerar det innan du går och lägger dig. Håret kommer att absorbera det när du sover och du kommer att se utvilad ut på morgonen.

Dutta - gnugga inte - parfym på dina handleder

Detta enkla tips kommer att få din parfym att hålla mycket längre: Gnugga inte handlederna mot varandra för att applicera parfym (det gör att den försvinner snabbare). Tryck istället ihop.

Använd flera ansiktsmasker för att maximera dina resultat

Hudvård passar inte alla, så att anpassa din rutin kan hjälpa dig att få de bästa resultaten för din hy. Multi-masking är när flera ansiktsmasker används eller läggs samtidigt på huden för att bekämpa olika hudproblem samtidigt.  Om du har en fet T-zon men torra kinder, till exempel, kan du använda en återfuktande mask på sidorna av ansiktet och en kolmask på pannan, näsan och hakan. Det är precis som att du är på ett spa!

Stämpla dina fransar för att få dem att se fylligare ut

Ett snabbt sätt att lägga till djup till dina ögon utan att använda eyeliner: mascarastämpling. Att försiktigt trycka din mascara mot undersidan av dina fransar ger dem en fylligare, mörkare look - nästan som eyeliner, men mer naturlig.

8 Jun 2023