Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Jobb som personlig assistent

Funderar du på att jobba inom personlig assistans? Att jobba som personlig assistent är rätt bra jobb, har själv gjort det tidigare. På www.ekensassistans.se kan du läsa mer om vad personlig assistans innebär. Det är ett varierat jobb och man kan få jobba på en mängd olika sätt. Det kan vara att ta hand om ett barn, en person i medelåldern eller en äldre person. Ofta så är man anställd via ett assistansbolag. Sedan får man ofta även gå på intervju där personen som behöver assistans är med, om de är klara i huvudet. Det är rätt viktigt att ha en bra kemi mellan sig. Man hamnar ju mitt i en persons privatliv liksom.

Måste man utbilda sig?

Det brukar inte vara krav på någon särskild utbildning för att jobba som personlig assistent. Dock kan det vara så att en del föredrar om du har någon form av vårdutbildning, som undersköterska till exempel. Eller att du har vana av vårdarbete. Själv arbetade jag först på ett äldreboende, innan jag jobbade som personlig assistent.

Så det finns de jobb där det räcker bra att ha genomgången gymnasieutbildning bara.

Ett bra jobb

Om du gillar att ta hand om personer, vara social och fixa med det mesta, så är detta ett bra jobb. Det är ofta inte bara vård du får göra, utan även det är även olika sociala sammanhang du hjälper till med så väl som att det även kan vara andra grejer. 

6 Sep 2021