Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Vill du skaffa hund?

Det är många som drömmer om att skaffa en hund. Men det gäller att tänka till före. En hund lever mellan 10-15 år och ska tas om hand under hela denna tid. I början då den är valp så krävs det en massa jobb av dig, samt att du får inte lämna hunden ensam allt för mycket. Tänkk även på att det kostar att ha hund. Det är inte bara vad hunden kostar att köpa, utan det tillkommer även annat. Hunden ska ha en hundförsäkring, läs mer om sådana på husdjursrevyn. Utöver det så ska den ha mat, skålar, koppel, kammar, klotång, hundbur till bil, samt att det ska finnas pengar för om du måste ta den till veterinären.

Tänk till före

En hund kräver tid och tålamod. Du ska orka aktivera den, gå ut och gå i ur och skur samt kanske ägna dig åt pälsvård. Om du känner du har råd, tid och ork, så är det bra att välja rätt ras, som passar dig och din familj. Välj inte efter hur hunden ser ut, utan läs på om rasens egenskaper, samt fundera på vad du vill använda hunden för. Ska den bara vara sällskap, ska du ställa ut eller tävla i hundsport? Läs även på om hundskötsel och andra saker. 

Sedan, köp alltid din hund av en seriös uppfödare. Eller så adopterar du en hund från ett hundhem. Undvik att köpa blandrashundar från annonser på nätet. 

19 Oct 2020