Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Skönhetsbehandling hos tandläkaren?

Hos tandläkaren drar man ut tänder och lagar hål! Eller? Faktum är att du nu kan få äkta skönhetsbehandlingar hos dom. Många tandläkare erbjuder botox och det känns tryggt tycker jag. De är ju läkare, och vet exakt hur ansiktets alla nerver sitter i och med att de studerat både munnen och ansiktets anatomi när de en gång utbildade sig till just tandläkare. Jag skulle ju hellre låta min tandläkare injicera botox än att åka till Estland där en rökluktande dam med hemmatillverkad namnbricka sitter med nålar som jag inte vet ifall de är sterila eller inte... 

Det blir faktiskt billigare också

Det finns något som heter förskrivningsrätt, som betyder att de får skriva ut egna recept ungefär, och det gör att det blir billigare med botox hos tandläkaren än om du väljer att besöka en skönhetssalong. En bonus är att du redan känner din tandläkare och känner dig trygg med honom eller henne och att då få botox av dem blir ingen big deal liksom. 

Kan man få det på folktandvården? 

Nej, det tror jag inte. Eller jag är nog rätt så säker på att det inte går. De som erbjuder botox är i huvudsak privata tandläkare i Stockholm men det verkar som om det börjar bli allt vanligare även i andra städer. Så det bästa du kan göra är att vända dig till din privata tandläkare och fråga dem helt enkelt.  

Vad är botox och hur funkar det?

Botox är faktiskt ett nervgift, eller innehåller ett nervgift rättare sagt. Man sprutar in det under huden och det kommer att försvaga nervens påverkan på muskeln. Man skulle kunna säga att den får muskeln att slappna av, vilket gör att huden slätas ut och veck och rynkor försvinner. Man kan få lite mindre mimik i den delen också, men oftast är det inga stora problem. Botox försvinner ur kroppen och du måste fylla på med några månaders mellanrum. 

Det är vanligt att kombinera botox med filler som innehåller en syra som fyller ut vecken och rynkorna. Då får du både en avslappningseffekt av botoxen och en filler effekt av fillers. Men, kolla med din tandläkare för de kan nog hjälpa dig både med behandlingen och svar på eventuella frågor.  

14 Jun 2020