Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Jobba som massör

Massage är något jag gärna unnar mig. Det är bra för både kropp och själ. Jag beundrar de som jobbar med detta och som kan få oss andra att må bra. Om man vill satsa på att jobba med massage, så kan man utbilda sig på lite olika sätt. Utbildning till massör ges främst på privatägda skolor och utbildningen är inte reglerad av någon myndighet, vare sig i innehåll eller omfattning. Sen så är det så att Branschrådet Svensk Massage ställer upp kvalitetskrav på de skolor som bedriver utbildningar och de ger även ut certifikat till godkända elever. De kan sedan välja att jobba som massörer eller massageterapeuter. Det på egen hand eller via salong, spa eller liknande.

Jobba på egen hand som massör

Fördelen med att utbilda sig till massör, är att man sedan kan ha ett eget företag. Antingen så har man så att man kommer hem till folk med en massagebänk och ger dem massage eller så hyr man en lokal där man ställer sin massagebänk och annat för att kunna göra den. Det finns lite olika sätt att göra det på. Det finns bra massagebänkar att köpa hos Swemed om man vill jobba med massage. 

Olika former av massage

Som massör kan man jobba med olika typer av massage. Den vanligaste är troligen svensk klassisk massage, men man kan även lära sig andra massagetekniker. Som massör kan man även välja att vidareutbilda sig till massageterapeut och får då mer kunskap om sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik.

23 May 2019