Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Jag ska lära mig hjärt-lungräddning

Jag har bestämt mig för att gå en hlr utbildning samt en kurs i första hjälpen. Jag har insett att det är mycket bra kunskaper att ha. Jag har inte tidigare gått någon sån kurs eller utbildning, utom det man fick lära sig i skolan och det har jag nästa glömt bort. Jag har därför tagit saken i egna händer och gick ut på hjärtgruppen.se och bokade in mig! Hos dem finns det certiferade läkare som är instruktörer. 

Vad man får lära sig på en hlr utbildning

Om du besöker hjärtgruppen.se så kan du se vad det är för något man får lära sig när man går en hlr utbildning. Bland annat får man öva på en docka. Utbildningen tar lite olika tid, beroende på hur många deltagare man är och så. Det finns även flera olika typer av hlr utbildningar, då de även erbjuder för personer som har ett yrke som kräver en viss sorts hlr. Bland dessa har de Barn-HLR utbildning, D-HLR utbildning, S-HLR utbildning och A-HLR utbildning. Man kan även få lära sig mer om hur en hjärtstartare fungerar. En sådan är bra att kunna hantera om det är någon som plötsligt drabbas av plötsligt hjärtstopp, för den ökar chansen att rädda personen.

Passa på att lära sig första hjälpen

Eftersom Hjärtgruppen har både hlr utbildning och första hjälpen kurs så valde jag att boka båda. Det kan vara värt att lära sig så mycket man kan. Det ökar chansen att man kan rädda någons liv.

10 Feb 2017