Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Hur går en tandblekning till?

Tandblekning är en vanlig och ganska enkel behandling och man kan välja om man vill göra det hemma eller hos sin tandläkare. Ska man göra det hemma, så är det bra att jämföra olika tandblekningsprodukter. Det kan man göra på Bästa-tandblekningen. Det går att få bra resultat av att göra hemma, men gör man det hos en tandvårdsmottagning eller sin tandläkare så går det ofta fortare. 

Det finns olika metoder, där en kkan ta ett par timmar medan andra behandlingar måste göras under någon vecka. Mycket handlar om hur svåra missfärgningar man har. 

Vad är en tandblekning?

En tandblekning är en kemisk process. Man har då blekmedel som bryter ner de ämnen som är missfärgade. Det så att de ljusas upp kan man säga. Med åren så blir tänderna mörkare, det är naturligt. Sedan kan de även missfärgas av tobak, kaffe, te, vin med mera. Det gör att många vill bleka tänderna för att se fräschare ut. 

Det kan vara bra att göra en undersökning hos tandläkaren före en blekning. Det så att det man ser om det är möjligt. En del saker gör att man inte kan bleka tänderna, som när man har allt för tunn emalj, är rökare, är gravid eller ammar. Har man hål i tänderna så måste de lagas före en tandblekning. 

Hur en tandblekning går till är olika. Det som är detsamma är att man alltid använder ett blekmedel. Det kan vara i form av gel eller i kombination med ljusbehandling eller laser.

3 Oct 2020