Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Hur återställer man sin tarmflora?

Vad vi äter, det påverkar en hel del hur vår mage och hur vår tarmflora mår. Hur den mår påverkar även hur vi känner oss, hur vi mår överlag samt att det kan påverka hur snygg man känner sig. Om man misstänker att man har en tarmflora som är i olag så kan man göra en analys av den hos Gutfeeling Labs. Om den visar att det är så, så kan du få med konstinformation om hur du kan återställa tarmfloran. Om du bara vill göra det på egen hand, utan analys, så finns det en del saker du kan satsa på att äta. 

Bra mat för tarmfloran

Om du vill förbättra bakteriefloran i tarmarna så finns det en bra sak att äta. Det är kefir. Kefir är en typ av jäst mjölk. För att göra kefir så behöver du kefirgryn, som är en slags svamp samt mjölk. Kefir ser ut som kokt ris och lever på laktosen i mjölk, vilket får den att jäsa.
Du kan köpa den färdig eller skaffa kefirgryn för att göra kefir hemma.

En annan sak som är bra att äta det är surkål. Det är jäst kål med salt, som är gott att äta till kött eller fisk. Då det är ett  jäst livsmedel är det en utmärkt källa till probiotika, som är vad som låter dig återställa tarmfloran. Det är lätt att göra surkål. Det är bara att  jäsa hackad, rå kål med salt i en glasbehållare. Ibland kan kryddor såsom enbär tillsättas för att förbättra smaken.

 

 

 

21 Nov 2019