Du är som vackrast när du mår som bäst
Skönhetsbloggen

Göra egna hårinpackningar

När det handlar om skönhet så finns det en massa saker man kan göra, för att så att säga uppnå det. En viktig del av kroppen att ta hand om, det är håret! Dels är det bra att använda rätt sorts schampo och balsam, men även att göra en hårinpackning lite då och då. Jag brukar tillverka egna, för det är bra mycket billigare än att köpa. Tänkte dela med mig av några här.

Hårinpackningar att göra själv

Hårmask för torrt och skadat hår

Du behöver:

1. 1 dl majonäs

2. ½ dl olivolja

3. 3stycken äggulor

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser noggrant. Massera in inpackningen i håret och låt sitta i 10 - 15 minuter. Obs: Undvik värme för att inte få äggulorna att stelna. Skölj sedan bort hårmasken med kallt vatten.

 

Hårkur som återfuktar och ger håret lyster

Du behöver:

1. 3 matskedarblåbär

2. 2 dl naturell youghurt

3.1 Avokado

Gör så här: Blanda Avokado, blåbär och yoghurt noggrant tills det blir en slät inpackning. Låt hårmasken sitta i 30 minuter innan du sköljer av den i kallt vatten.

Andra smarta tips

För att få ett glänsande hår så kan man sköja det med öl eller skälja det med citronsaft eller vinäger. Man tar en av dessa, blandar med vatten och applicerar efter schamponering. Man kan öven blanda en liten mängd bikarbonat eller bakpulver i schampot och det kommer att hjälpa till att ta bort överflödigt fett och smuts.

Det är bra att blanda ägg i dina hemgjorda hårinpackningar. Äggen ger håret mer protein -som krävs för friskt hår. Ägg och honung kan blandas tillsammans för att stimulera frisk hårväxt.

 

19 Jul 2018